Wokken of roerbakken: makkelijk, snel en afwisselend! Met dit recept zit je goed in je hoeveelheid groenten, eiwitten en heb je niet al teveel calorieën tegelijk binnen voor toch een grote maaltijd. Smakelijk!
Ingrediënten (voor 2 personen)
- 60g ongekookte zilvervliesrijst
- 1 ui
- 4 teentjes knoflook
- 1 el wokolie
- 1 zak van 400g roerbakgroenten naar keuze
- 1 zak van 400g bloemkoolrijst (Bonduelle, diepvries)
- 1 pakje/160g vega(n) kipstuckjes of wokstukjes
- 1 el ketjap
- 1 el sojasaus
- sriracha naar smaak
- kruiden naar keuze
- 4 gebakken eieren (laat deze weg indien je de maaltijd vegan wil houden)
- gebakken uitjes naar smaak (niet berekend in macro’s)
Bereiding
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snipper een ui en snijd de knoflook fijn en bak alvast in wokolie in een grote pan.
- Bak in een andere koekenpan 4 eieren.
- Voeg erna de zak roerbakgroenten toe en bak 3 minuten.
- Voeg hierna de zak bloemkoolrijst toe (mag nog bevroren zijn) en bak verder.
- Voeg op het einde (na weer zo’n 5-10 minuten) de gekookte zilvervliesrijst, sojasaus, ketjap, sriracha en kruiden toe en roer goed door.
- Maak het bord op met de roerbak, de gebakken eieren en eventueel gebakken uitjes naar smaak.
Macro’s: kcal 544, koolhydraten 52, vet 16, eiwit 40.